Новини

У вас погане травлення? Можливий дефіцит ферментів

У вас погане травлення? Можливий дефіцит ферментів

Якщо ваш організм відчуває дефіцит травних ферментів, це може викликати недостачу шлункової кислоти, проблеми з переварюванням їжі, засвоєнням поживних речовин.

Людське тіло природним чином виробляє травні ферменти, але з віком рівень їх виробництва знижується. Запальні процеси, аутоімунні стану, вплив певних хімічних речовин (наприклад, фтору) також можуть сприяти дефіциту ферментів. Тим часом, погане травлення здатне бути однією з основних причин більшості хронічних патологій.


ЦIКАВI НОВИНИ:


ЦIКАВI НОВИНИ:

Ферменти створюють хімічні реакції, які виконують важливі завдання в тілі. Природні травні ферменти, що містяться в слині, шлунково-кишкової рідини, підшлунковій залозі, розщеплюють їжу на частинки, які поглинаються організмом. Три основних типи травних ферментів — це амілаза, протеаза, ліпаза, але є також багато інших. Кожен вид травних ферментів розщеплює певні поживні компоненти (цукор, крохмаль, жир і так далі). «Різноманітність ферментів покращує засвоєння поживних речовин, забезпечує хорошу якість травлення, здоров’я кишечника і довголіття», — розповіли фахівці на порталі Nutrients news.


ВАЖЛИВI НОВИНИ:

В свою чергу, відзначають експерти, погане травлення може означати, що організм відчуває дефіцит травних ферментів, йому бракує шлункової кислоти. Наслідком цього стає недостатнє отримання важливих поживних речовин, що незмінно негативно позначається на здоров’ї, імунній системі.

Щоб скорегувати такий дефіцит, можна вживати додаткових травні ферменти або вживаючи деякі продукти. Якщо ви плануєте використовувати добавки, стежте, щоб в них містився повний спектр: альфа-галактозид, амілаза, целюлоза, лактази, ліпаза, протеаза, Пектиназа. Приймати їх потрібно безпосередньо перед їжею.

Але добавки не повинні бути єдиним джерелом травних ферментів. Існують продукти, які ефективно збільшують рівень травних ферментів. До них відносяться

Кефір. Багатий липазой, протеазой, лактазой. Ананас. Містить групою травних ферментів, званих бромелайн. Місо. Традиційний продукт японської кухні забезпечує лактазой, липазой, протеазой, амилазой. Кимчи. При його ферментації утворюються здорові бактерії, які продукують протеазу, ліпазу, амілазу.

  • Недостатнє вживання води «краде» 2. години сну
  • Лікарі назвали продукти, які захищають від хвороб печінки
Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дефіцит вітаміну D. П'ять ознак того, що організм в небезпеці

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Жителі Чехії розповіли, як побороли коронавірус: допоміг « розумний карантин »

Dmitry

Медики назвали продукти, що знижують тиск і рівень холестерину

Maria

« Чи потрібно митися щодня? »: Експерти дали відповідь

Elena

Вчені назвали новий вкрай небезпечне ускладнення від коронавируса. Воно може торкнутися кожного

Tanya

Знайдено популярні симптоми коронавируса. Вони можуть проявлятися кілька місяців

Maria

Відразу сім областей не готові до ослаблення карантину: список тих, кому не пощастило

Tanya

Продукти, від яких потрібно відмовитися для продовження молодості

Alex

Повинен бути в кожному домі: названий продукт, який захищає ваше серце

Bobby

Звичайна печінка тріски допоможе відновити нестачу вітаміну D

Sasha

Залишити коментар