Харчування

Ідеальне харчування для весняного періоду

Ідеальне харчування для весняного періоду
Харчування дорослого, як і харчування дитини навесні є предметом вивчення безлічі фахівців.

Існує величезна кількість рекомендацій, які допоможуть визначитися з вибором правильного меню в весняний сезон.

Основною особливістю весняного періоду, як уже зазначалося, є висока ймовірність розвитку гіповітамінозу.

За час зими організм витрачає більшу частину своїх мобілізаційних ресурсів. При цьому навесні часто люди вживають невелику кількість свіжих овочів, фруктів, ягід.

Навіть якщо така їжа присутня в весняному меню, вона не насичує повною мірою організм корисними речовинами.


ЦIКАВI НОВИНИ:

Привозная рослинна їжа не містить великої кількості вітамінів, оскільки з кожним днем ​​транспортування і зберігання їх кількість зменшується.

Зимові заготовки, такі як консервація і сушіння фруктів, також не дозволяють часто зберегти всі необхідні для людського організму корисні речовини.

Таким обр азом, здорове харчування у весняний період має містити якомога більше вітамінів. Друга вимога, яка пред’являється до меню в період з березня по травень — це помірне вміст жиру.

Взимку багато людей збільшують в кілька разів споживання сала, жирного м’яса. У холодну пору року жири дозволяють зберігати тепло. Але навесні їх надмірна кількість може тільки призвести до збільшення зайвої ваги і утворення холестеринових бляшок на стінках судин.


ЦIКАВI НОВИНИ:

Здорове харчування має в обов’язковому порядку бути регулярним. Ні в якому разі не можна відмовлятися від сніданку обіду або вечері.

Дієтологи радять по можливості переходити на п’ятиразове харчування. При цьому їжа повинна вживатися маленькими порціями.

Ідеальне харчування для весняного періоду
Цією рекомендації важливо дотримуватися в весняний період, коли організм ослаблений після довгої зими.

П’ятиразове харчування не перевантажує шлунково-кишковий тракт.

Завдяки частим прийомам їжі набагато краще засвоюються всі корисні речовини.

Наступна вимога, яка пред’являється до весняного раціону — різноманітність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дієта при раку простати: харчування, необхідне продукти

Щоб підтримувати здоровий стан організму, необхідно вживати м’ясо, рибу, бобові, всі доступні овочі, фрукти, ягоди, хліб з твердих сортів пшениці, кисломолочні продукти.

При цьому важливо розуміти, що будь-яка вживана їжа повинна бути нешкідливою. Якщо ви хочете зберегти здоров’я, слід відмовитися від чіпсів, напівфабрикатів, їжі з фаст-фуду.

При купівлі овочів фруктів важливо звертати увагу на вміст у них нітратів. Найчастіше перші продукти рослинного походження містять збільшену кількість цих шкідливих сполук.


ВАЖЛИВI НОВИНИ:

Які овочі навесні принесуть користь організму?

Ідеальне харчування для весняного періоду
В весняний сезон не так багато овочів. Але є такі, які доступні в будь-який сезон. В першу чергу до них відноситься морква, буряк, капуста, картопля.

Вони обов’язково повинні бути присутніми у вашому щоденному меню. Капуста — це джерело вітаміну C.

Аскорбінова кислота допомагає протистояти самим різним інфекціям, які можуть вразити організм в весняний сезон, оскільки ця речовина покращує роботу імунної системи.

Також в капусті міститься рибофлавін (вітамін B2), який відповідає за вироблення еритроцитів у крові людини, підтримує нормальну роботу щитовидної залози і бере участь в процесах росту.

Також в білокачанної капусті міститься велика кількість мінеральних речовин — калію, фосфору, сірки, кальцію .

М рковь містить велику кількість бета-каротину. Дана речовина є попередником вітаміну A. Воно необхідне для нормальної роботи зорової системи.

Дуже часто навесні дефіцит вітамінів в організмі призводить до зниження гостроти зору. Морква також містить вітаміни групи B.

Буряк також містить вітаміни групи B, ретинол і аскорбінову кислоту. Особливості цього овоча складаються в унікальному складі, багатому мінеральними речовинами.

Буряк містить велику кількість заліза, фосфору, йоду, кальцію, калію, магнію. Ці речовини необхідні для нормальної роботи серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Профілактика рахіту у дітей першого року життя: вітамін D, харчування

Ідеальне харчування для весняного періоду
Кальцій відповідає за міцність кісткової тканини. Залізо необхідно для синтезу гемоглобіну в крові людини.

Гемоглобін — це білок, який з’єднується з молекулами кисню і доставляє його до клітин і тканин організму через кровотік.

Картопля містить аскорбінову кислоту, калій , фосфор. Важливо відзначити, що рослинна їжа містить велику кількість клітковини.

Вона в свою чергу нормалізує травлення, за рахунок чого краще засвоюються всі необхідні речовини. Завдяки клітковині поліпшується загальний стан організму.

З цієї причини так важливо, щоб меню навесні містило досить велика кількість овочів і фруктів.

Вітамінні комплекси

Ідеальне харчування для весняного періоду
Не завжди вдається підібрати весняний раціон таким чином, щоб повністю покрити потребу організму у вітамінах і мінеральних речовинах.

З цієї причини багато дієтологів рекомендують додатково приймати синтетичні вітаміни і мінерали.

Сьогодні у продажу можна знайти величезну кількість вітамінних комплексів. Найчастіше вони містять всі необхідні речовини.

При цьому фахівці розраховують фізіологічну потребу людини в тому чи іншому компоненті. Навесні особливо важливо їх приймати. Це забезпечить хороше самопочуття і здоровий зовнішній вигляд.

Існують різні вітамінні комплекси. Одні призначені для дітей, інші для дорослих людей, треті — для вагітних жінок.

Існують препарати, які містять вітаміни і мінерали, призначені для підтримки здоров’я волосся, нігтів і шкіри.

Існує безліч препаратів, які допомагають поліпшити роботу зорової системи Важливо звертати увагу на дозування вітамінів і мінералів.

Існують вітамінні комплекси, які покривають 50% і 100% потреби в корисних речовинах. Перед вживанням в обов’язковому порядку слід ознайомитися з інструкцією.

Харчування навесні має кілька особливостей. Воно повинно бути направлено на забезпечення організму життєво важливими вітамінами і мінеральними речовинами.

Важливо стежити, щоб раціон в весняний сезон був різноманітним і включав здорову їжу.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Властивості свіжих соків

Maria

Симптоми авітамінозу навесні

Maria

Яка їжа необхідна людині для підвищення імунітету?

Alex

Десять найкорисніших осінньо — зимових продуктів для організму

Elena

Спортивне харчування: за і проти

Alex

Чи може нашкодити виноград?

Sasha

Суші. Так все таки шкода чи користь?

Maxim

Які існують багаті кальцієм продукти?

Pasha

Список найкорисніших для печінки продуктів

Alfonso

Залишити коментар