Харчування

Які фрукти потрібно їсти навесні?

Які фрукти потрібно їсти навесні?
Навесні і в будь який інший час року важливо забезпечити збалансований раціон. Це допоможе зберегти здоров’я на довгі роки.

Вчені вважають, що на 30% самопочуття людини залежить від того яку їжу він звик їсти. 70% — це спосіб життя, режим роботи і відпочинку, спадковість, а також інші фактори.

Таким чином, збалансований раціон багато в чому визначає стан здоров’я. При цьому фахівці вважають, що вся їжа за винятком фаст-фуду, копченостей, лікеро-горілчаних виробів, є корисною.

Все проблеми зі здоров’ям виникають від того, що люди не знають, які продукти і в які кількостях потрібно їсти протягом дня.

Збалансований раціон повідомлений складатися на 50% з вуглеводів, на 25% — з жирів, і на 25% — з білків. Вуглеводи містить вся рослинна їжа, хліб, борошняні вироби, солодощі, каші, макарони.

Таким чином, 25 — 35% з’їденої їжі повинні складати сезонні фрукти і овочі. Вся рослинна їжа містить в своєму складі вітамінні речовини C, A, E, K, P, D і групи B. Такі сполуки беруть участь в кожному процесі життєдіяльності організму.


ЦIКАВI НОВИНИ:

На жаль, навесні кількість їжі, що вживається зменшується, оскільки в цю пору року її вибір обмежений в порівнянні з літнім сезоном.

в результаті організм відчуває дефіцит вітамінів, який призводить до розвитку гіповітамінозу. Друга причина такого стану — недостатній вміст вітамінів в рослинній їжі, доступної в весняний сезон.

Чим довше зберігаються фрукти і овочі, тим менше корисних речовин в них залишається. Таким чином, не вся рослинна їжа навесні є корисною.

Які фрукти потрібно їсти навесні?
Часто привізні плоди можуть містити в складі нітрати та інші шкідливі сполуки, які надають отруйну дію на організм.

Кожна людина повинен знати перші симптоми гіповітамінозу. До них можна віднести загальне нездужання, швидку стомлюваність, головний біль, запаморочення, відчуття нудоти, втрату апетиту.


ЦIКАВI НОВИНИ:

Дефіцит аскорбінової кислоти (вітаміну C) призводить до порушення імунних процесів організму, кровоточивості ясен, появі дрібних гематом по всьому тілу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Таблетки від епілепсії: які краще використовувати

до симптомів гіповітамінозу можна віднести різке погіршення зору, поява сухості шкірних покривів, погіршення стану волосся і нігтів.

Дефіцит вітамінів призводить до хвороб серцево-судинної системи. Частішає серцебиття, можуть виникнути проблеми з артеріальним тиском. Пацієнти скаржиться на задишку і набряклість кінцівок.

До інших симптомів гіповітамінозу можна віднести погіршення чутливості рук і ніг. Хворий перестає нормально відчувати холод і тепло.

Можуть з’явитися тріщини в куточках рота. Тканини мови запалюються, набувають червоний відтінок. Іноді пацієнти скаржаться на відчуття печіння і поколювання в порожнині рота.

Може знизитися кислотність шлунка, що, безумовно, негативно відбивається на функціонуванні травної системи і засвоєнні корисних речовин.

Гіповітаміноз призводить до порушення роботи нервової системи. Брак вітамінів — це часта причина розвитку депресивних станів навесні.

Які продукти необхідно вживати?

Які фрукти потрібно їсти навесні?
Щоб не допустити розвитку гіповітамінозу, слід вживати овочі і фрукти в достатній кількості.

Рослинна їжа окрім вітамінів містить величезну кількість клітковини, яка нормалізує роботу травної системи.

Вона дозволяє очистити кишечник від шлаків і токсинів. Завдяки цьому всі корисні речовини з їжі набагато краще засвоюються.

Навесні можна знайти на прилавках магазинів такі фрукти:


ВАЖЛИВI НОВИНИ:

  • яблука.
  • ананаси.
  • апельсини.
  • лимони.
  • грейпфрути.
  • банани.
  • ківі.
  • черешня.
  • полуниця.

Яблука — це безцінні фрукти, які ростуть в східнослов’янських країнах. Така їжа містить досить велику кількість вітамінів C, B1, B2, E, P.

Вживання яблук в весняний період допомагає поліпшити роботу імунітету. Завдяки цьому підвищуються захисні властивості організму до респіраторних захворювань, які дуже часто призводять до весняних епідемій в країні.

Плоди добре впливають на роботу серця і судини. Багато сортів яблук містять величезну кількість заліза.

Цей макроелемент попереджає розвиток залізодефіцитної анемії і підвищує рівень гемоглобіну в крові. У яблуках міститься велика кількість інших біологічно значущих елементів — марганцю, калію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Препарати кальцію для дітей: які краще давати дитині до року, в 1, 2, 3 роки

Ананаси — це плоди, які мають незвичайний смак. Вони сприяють швидшому спалюванню жирової маси завдяки присутності в складі ферменту бромелін.

Які фрукти потрібно їсти навесні?
Вживання даної їжі допомагає розщеплювати холестеринові бляшки на стінках судин. Крім цього, ананас містить вітаміни групи B: тіамін, рибофлавін, ціанокобаламін, нікотинову кислоту і ретинол.

Завдяки своїм складом така їжа перетворює розвиток весняного гіповітамінозу. Ананас містить також величезна кількість біологічно активних елементів: фосфору, заліза, марганцю, йоду, цинку, магнію, міді, кальцію, калію.

Банани — це фрукти, які можна купити цілий рік, в тому числі в період з березня по травень. Вони мають унікальний склад, який дозволяє приносити користь організму.

Такі фрукти містять величезну кількість калію і магнію. Саме ці мінеральні речовини допомагають поліпшити роботу серцево-судинної системи.

Даная їжа благотворно відбивається на роботі головного мозку. Крім цього, вживання бананів допомагає нормалізувати водно-сольовий баланс організму.

Банани містять клітковину і амінопропіоновая кислоту. Завдяки даної речовини і великому вмісту фруктози, сахарози такі фрукти покращують настрій і додають бадьорості.

Ківі — це їжа, яка містить величезну кількість калію, магнію, натрію, кальцію, заліза, фосфору. За рахунок такого складу плоди допомагають поліпшити стан зубної емалі, благотворно впливають на роботу серцево-судинної системи, зміцнюють кісткову тканину.

Вміст аскорбінової кислоти в кили набагато вище, ніж в будь-якому цитрусовом фрукті. Крім вітаміну C в подах міститься величезна кількість вітамінів групи B.

Якщо щодня уподібнювати хоча б один плід, можна уникнути весняного гіповітамінозу. Ківі допомагає прискорити процеси спалювання жирової маси.

В кінці весни з’являється перша полуниця і черешня. З цієї причини в травні можна урізноманітнити свій раціон такий неймовірно смачною і корисною їжею. Також в травні з’являються ранні овочі — кабачки, огірки, помідори, картопля, капуста.

Цитрусові фрукти навесні

Які фрукти потрібно їсти навесні?
Цитрусові фрукти, безумовно, дуже корисні. Лимони, апельсини, грейпфрути, помело, мандарини містять велику кількість вітаміну C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Названі ознаки захворювань, які можна побачити на обличчі

Завдяки цьому в весняний сезон їх вживання допомагає проводити профілактику грипу та ГРВІ.

Існує кілька особливостей, які слід врахувати , перш ніж вживати таку їжу. Цитрусові здатні викликати сильні алергічні реакції.

Їх шкірка містить велику кількість ефірних масел. З цієї причини не варто вживати надто велика кількість фруктів протягом дня

Зазвичай алергія на цитрусові має чітко описані в медичній літературі симптоми. На шкірі з’являється сирь.

Пацієнт скаржиться на свербіж, загальне нездужання, припухлість шкірних покривів. Може почастішати серцебиття.

При появі алергічних реакцій на таку їжу слід виключити її з раціону. Можна вживати в весняний сезон безліч інших фруктів крім цитрусових.

Аскорбінова кислота, яка міститься в рослинній їжі, руйнується при нагріванні до 40 градусів.

Таким чином, лимон, покладений в чай, є лише смаковою добавкою, а не лікувальним компонентом. З цієї причини чай і лимон бажано вживати окремо.

Максимально наситять організм вітаміном С свіжовичавлені соки. Для цих цілей прекрасно підходять апельсини і грейпфрути. Такі напої захистять вас від весняного гіповітамінозу.

Навесні можна готувати смачний лимонад, який містить величезну кількість вітамінів. Необхідно взяти 140 мілілітрів свіжовичавленого лимонного соку, сік одного апельсина, 80 г цукру і 800 мілілітрів води.

Цукор слід перекласти в каструльку, додати 10 мілілітрів води і приготувати карамель. Під час готування вміст каструльки необхідно помішувати.

Готову і охолоджену карамель необхідно ретельно розміщувати з свіжовичавленим соком цитрусових. Отриману суміш слід змішати з водою. Напій найкраще вживати в охолодженому вигляді.

Весна — це час, коли обов’язково слід вживати рослинну їжу. Це запобіжить розвитку гіповітамінозу.

В період з березня по травень можна включати в раціон різні сезонні фрукти, щоб забезпечити здоровий стан організму.

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Яка їжа необхідна людині для підвищення імунітету?

Alex

Ідеальне харчування для весняного періоду

Dmitry

Розвантажувальні дні: аналізуємо і вибираємо

Serega

Помилки в їжі, що ведуть до ожиріння

Megusta

Дієти при різних формах гастриту

Bobby

Корисний сніданок. Що приготувати і їсти на сніданок.

Megusta

Симптоми авітамінозу навесні

Alfonso

Найбільш корисні фрукти влітку?

Alex

Властивості свіжих соків

Maria

Залишити коментар