Харчування

Чим корисний Пангасіус і чи може він заподіяти шкоду?

Чим корисний Пангасіус і чи може він заподіяти шкоду?
У чому полягає користь пангасіуса? Ось деякі властивості такої риби:

  • Перш за все, варто згадати про білку. Його тут досить багато, і він засвоюється легко і швидко. А білок, як відомо, необхідний м’язам і є будівельним матеріалом для всіх клітин організму.
  • Вітаміни групи В просто необхідні нашій нервовій системі, без них вона не зможе нормально функціонувати. Регулярне вживання цієї риби допоможе нормалізувати сон, запобігти наслідкам стресів і нервових перенапруг, поліпшити настрій.
  • Також риба містить антиоксиданти, які захищають організм людини від шкідливого і згубного впливу вільних радикалів, які, по-перше, ушкоджують тканини і клітини і запускають процеси старіння, по-друге, провокують розвиток деяких онкологічних захворювань.
  • Вітамін Е покращує стан нігтів, шкіри і волосся.
  • Пангасиус при регулярному вживанні прискорити т і нормалізує обмінні процеси, а це допомагає контролювати свою вагу. А якщо врахувати, що тут всього 80-100 калорій, то продукт точно можна назвати дієтичним.
  • Такий продукт необхідний для нормального функціонування головного мозку. Наприклад, фосфор покращує мозкову активність.
  • Залізо, що входить до складу, необхідно для лікування і профілактики анемії.
  • Вітамін С — основний помічник нашого імунітету.
  • На серцево-судинну систему теж виявляється позитивний вплив: стінки судин зміцнюються, а робота серцевого м’яза покращується.
  • Вітамін а необхідний для правильної роботи органів зору.

Така користь продукту . Але вперто ходять чутки про те, що вона може завдати шкоди. Чи так це? Розберемося.


ЦIКАВI НОВИНИ:

Чи може пангасіус нашкодити?

Чим корисний Пангасіус і чи може він заподіяти шкоду?
Є думка про те, що пангасіус може завдати шкоди здоров’ю. Цьому є кілька пояснень:

  1. По-перше, річка Меконг, в якій вирощують таку рибу, розташовується в самому заселеному регіоні В’єтнаму, а це значить, що чистота води залишає бажати кращого, але ж мешканці річок таку воду вживають.
  2. По-друге, вирощувану в промислових умовах рибу нерідко «напихають» гормонами росту, антибіотиками та іншими хімікатами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Фахівці розповіли, чи може дезодорант спровокувати рак

Виходить, що шкоду реальний? Не зовсім так. В інших країнах водойми теж не ідеально чисті, але про це мало хто думає.


ЦIКАВI НОВИНИ:

Крім того, що поставляється в інші країни сировину проходить ретельні перевірки перед надходженням в магазини. І якщо ви не купили рибу в підпільному кіоску, то можете бути спокійні: ви не отруїтися і не нашкодите собі.

У чому ще може полягати шкода? Риба — це досить сильний алерген, так що її вживання може спровокувати розвиток небажаних реакцій за умови схильності до алергії.


ВАЖЛИВI НОВИНИ:

Як вибрати?

Вибираючи такий продукт, звертайте увагу на наступні важливі моменти :

  • Купуйте рибу тільки в великих перевірених магазинах, в яких подібні продукти зберігаються в морозильних камерах.
  • Філе має бути світлим і цілісним. Темний відтінок говорить про неправильне зберігання, а поламані шматки — сигнал несвіжості замороженого філе або повторного заморожування.
  • Великі шматки філе будуть більш жирними, а середні і маленькі містять набагато менше жиру.

як готувати?

Так як риба продається в замороженому вигляді, то в першу чергу її потрібно розморозити. Краще робити це природним шляхом: просто дістаньте пакет і покладіть його в раковину.

Коли філе можна буде різати ножем, приступайте до приготування. Використання мікрохвильової печі або гарячої води може пошкодити структуру ніжного філе і погіршити якості.

Готувати таку рибку можна різними способами. Багато обсмажують її в клярі або просто на маслі в сковороді. Смачними виходять рибні нагетси. Гасіння теж цілком допустимо.

Отварную рибу можна додавати в салати або просто подавати з соусами. Приготоване на пару філе не тільки смачне, але і дуже корисне.

А якщо запекти рибку в духовці з соусом або сиром, то вона буде дуже апетитною. Крім того, з філе варять смачні рибні супчики. Загалом, проявляйте фантазію, використовуйте нові рецепти і пробуйте незвичайні страви з такого продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Доступна спеція може зупиняти зростання ракових пухлин

Сміливо купуйте таку рибу і пам’ятайте, що правильно обраний і приготований пангасіус — це неймовірно корисно і дуже смачно!

Оцінити статтю
[Усього: Середній: ]

САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Корисний сніданок. Що приготувати і їсти на сніданок.

Scooby

Вегетаріанство — за і проти

Andrey

Секрети і корисні поради господаркам про приготуванні і зберіганні їжі

Sasha

Як використовувати ягоди Годжі правильно?

Marina

Яким має бути харчування при дисбактеріозі?

Dmitry

Чим можна перекушувати, не зашкодивши фігурі?

Tanya

Роль мікроелементів в нашому організмі

Scooby

Сніданок — найкращий початок дня!

Scooby

Суші. Так все таки шкода чи користь?

Dmitry

Залишити коментар