Дієти та здоров'я

Як знизити рівень цукру за допомогою продуктів?

Як знизити рівень цукру за допомогою продуктів?
Цілісні злаки — відмінний продукт для зниження цукру

  • Черепно-мозкові травми і поразки певних ділянок головного мозку (при цьому знижується здатність тканин переробляти глюкозу).
  • Операції на органах травного тракту ( в цьому випадку глюкоза в надмірній кількості всмоктується з кишечника і шлунка відразу в кров).
  • захворювання ендокринної системи (наприклад, тиреотоксикоз).
  • Деякі хронічні або інфекційні захворювання.
  • Стреси.
  • Підвищені фізичні навантаження або, навпаки, не рухливий спосіб життя.
  • Чи можна знизити рівень цукру за допомогою продуктів?

    здатні продукти якось вплинути на рівень глюкози? Таких, які при вживанні реально могли б привести до істотного зниження, на жаль, немає.

    Якби вони були, то їх би рекомендували всім діабетикам лікарі, та й в більшості випадків проблеми, взагалі, вдавалося б уникнути. І все ж дещо зробити можливо.

    Рівень глюкози підвищується через неправильне її засвоєння. Воно може бути обумовлено недостатньою кількістю інсуліну, вплинути на вироблення якого за допомогою їжі точно неможливо.


    ЦIКАВI НОВИНИ:

    Але все ж можна зробити так, щоб глюкоза засвоювалася не такими швидкими темпами. Це не знизить її кількість, але, по крайней мере, не підвищить, що вже добре.


    ЦIКАВI НОВИНИ:

    Як знизити рівень цукру за допомогою продуктів?
    При підвищеному рівні цукру рекомендується вживати клітковину

    Перш за все, варто розповісти про продукти , що містять значну кількість клітковини. Клітковина — це своєрідна щітка, яка буквально вичищає все з кишечника.

    Виходить, що надійшла в кишечник глюкоза не встигає повною мірою всмоктатися через його стінки в кров, а виходить природним шляхом.


    ВАЖЛИВI НОВИНИ:

    Ще одна група — це продукти зі зниженим глікемічним індексом. Такий індекс — це показник того, яким чином здійснюється вплив на цукор в крові.

    Так, якщо такий індекс високий, то глюкоза буде підвищуватися стрімкими темпами. При середньому індексі таке підвищення не буде стрімким.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Худнемо за допомогою імбирного напою

    Низький же індекс сприяє сповільненого підвищення. Даний показник залежить від ряду факторів, таких як вміст вуглеводів і особливості їх засвоєння організмом, вміст клітковини і харчових волокон, спосіб приготування, а також пропорції білка і жиру.

    За допомогою яких продуктів можна знизити рівень цукру?

    Так які ж продукти знижують цукор в крові? Перерахуємо їх:

      • Морепродукти. Тут міститься практично один білок, вуглеводи відсутні зовсім, а глікемічний індекс самий мінімальний. Так що сміливо вживайте креветки, мідії, кальмари, устриці і так далі. Цукор в крові підвищуватися практично не буде.
      • Різні овочі. Саме в них міститься рекордна кількість харчових волокон і клітковини. В результаті попадання всього цього в кишечник глюкоза через його стінки просто не буде встигати всмоктуватися, так що і в кров вона буде надходити в самих мінімальних кількостях. Сміливо вживайте капусту, причому будь-які її сорти. Корисні огірки, кабачки, помідори, баклажани, болгарський перець, а також гарбуз і земляна груша.
      • Зелень. Тут теж чимало харчових волокон. Крім того, більшість видів зелені містить ще й вітамін С, який робить деякий вплив на рівень глюкози, беручи участь в процесах вуглеводного обміну. Вживайте шпинат, петрушку, листя салату, кріп і так далі.
      • Спеції, приправи, прянощі. Вони здатні активізувати обмінні процеси, що може вплинути на засвоєння вуглеводів і глюкози. Наприклад, було доведено, що якщо вживати по третині або половині чайної ложки кориці щодня, то рівень цукру не буде підвищуватися. А ще в такий прянощі міститься речовина, за дією схоже на гормон інсулін, який безпосередньо впливає на засвоєння глюкози. Також корисні і інші спеції, наприклад, куркума, імбир, часник, гвоздика, червоний і чорний перець.
    • Як знизити рівень цукру за допомогою продуктів?
      Спеції позитивно впливають на цукор в крові

      Вівсяна крупа. Її рекомендують вживати діабетикам, тому що в цій крупі є велика кількість клітковини. Та, в свою чергу, потрапляючи в кишечник, знижує всмоктування глюкози в кров через стінки. Так що найкращий сніданок — це тарілка геркулесовой каші. А якщо додати в неї фрукти, буде ще краще.

    • Ніяк не обійтися без ягід і фруктів, які теж в більшості своїй містять харчові волокна. Обов’язково включайте в свій раціон вишню. По-перше, тут вкрай мало калорій і багато клітковини, по-друге, це прекрасне джерело вітаміну С. Лимони, що вживаються регулярно, допоможуть трохи нейтралізувати активність продуктів, що мають високий глікемічний індекс (завдяки що входять до складу рутину, лімонену і аскорбінової кислоти). Корисний авокадо, що містить мононенасичені жири (вони теж можуть впливати на засвоєння глюкози). Варто вживати і яблука зі шкіркою, а також цитрусові, полуницю, диню, груші, банани.
    • Цілісні злаки містять, по-перше, значна кількість клітковини, по-друге, складних вуглеводів, які витрачаються на енергію, а не переходять прямо в кров у вигляді глюкози.
    • Корисні багаті білком, особливими жирами, клітковиною і складними вуглеводами горіхи. Вченими було доведено, що при вживанні невеликої жмені горіхів (30-40 грамів) щодня або хоча б 4 рази в тиждень ризик цукрового діабету знижувався на 20-30%. Сміливо включайте в свій раціон кешью, волоські горіхи, мигдаль, арахіс та інші сорти.
    • Сир тофу. Його глікемічний індекс теж мізерно малий, тому неодмінно вживайте його.
    • Ягоди (наприклад, чорна смородина, чорниця). Тут досить багато клітковини, а також міститься аскорбінова кислота (вітамін С).
    • Часник. Він стимулює роботу підшлункової залози, в якій виробляється той самий гормон інсулін, необхідний для правильної переробки глюкози.
    • Лук. До його складу входять флавоноїди, які теж здатні впливати на вуглеводний обмін і засвоєння глюкози. При регулярному вживанні цукор в крові підвищуватися не буде.
    • Гриби не сприяють збільшенню обсягу глюкози і містять клітковину, тому й їх теж варто включати в меню.
    • Бобові містять харчові волокна і білок. Білова їжа позитивним чином впливає на вироблення інсуліну і його активність.
    • Корисні і рослинні жири, що містяться в оліях. Особливо корисно масло насіння льону, адже в ньому зовсім мало вуглеводів і багато омега 3 жирних кислот.
    • Корисні поради

      Як знизити рівень цукру за допомогою продуктів?
      Морепродукти ефективно знижують рівень цукру в крові

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  В Україні зафіксованій Найвищий рівень смертності з качана пандемії COVID - 19: Нові Цифри

    Щоб продукти, що впливають на цукор в крові, дійсно впливали на нього, важливо правильно їх вживати. Які рекомендації потрібно дотримуватися?

    1. Краще і краще за все овочі вживати в свіжому вигляді. При варінні і інших способах термічної обробки частина харчових волокон ліквідується. Крім того, глікемічний індекс деяких овочів підвищується при варінні, особливо при тривалій (таку властивість відрізняються буряк і морква). Можна приготувати овочі на пару, але тільки не смажте їх!
    2. Рослинні жири кілька уповільнюють всмоктування глюкози в кров, так що в страви додавайте масло, але в невеликих кількостях. Корисні овочеві салати з оливковою або лляною олією.
    3. Кількість цукру практично не зростає, якщо він надходить в невеликих обсягах. А тому слід харчуватися дробно, тобто часто, але невеликими порціями (150-200 грамів за раз). А ще неодмінно ретельно пережовувати всю їжу, що виробляється при жуванні слина сприятливо впливає на засвоєння і всмоктування глюкози.
    4. Ведіть рухливий спосіб життя і завжди стежите за своїм раціоном.

    харчуйтеся правильно і раціонально, щоб не дізнатися про те, що таке гіперглікемія.

    Оцінити статтю
    [Усього: Середній: ]

    САМЫЕ ИНТЕРЕСНЫЕ НОВОСТИ ЗА СЕГОДНЯ!

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

    Схожі статті

    Як заповнити дефіцит заліза за допомогою продуктів?

    Undershmidtther

    Худнемо за допомогою імбирного напою

    Dmitry

    Чи є результат від питної дієти?

    Dmitry

    Поради для схуднення, молочна дієта з докладним меню

    Axel

    Чи можна поправитися від дієти для схуднення?

    Undershmidtther

    Сушка тіла: особливості харчування для дівчат

    Scooby

    Чудо — суп з селери — найкращий спосіб схуднути

    Coolio

    Худнемо за допомогою імбирного напою

    Dmitry

    Сушка тіла: особливості харчування для дівчат

    Alex

    Залишити коментар